Vad vi gör

Du jobbar på en ny konstruktion, och behöver nya detaljer och komponenter du inte jobbat med tidigare. Då stöter du på några utmaningar:

 • Vilken komponentlösning är bäst och mest kostnadseffektiv?
 • Vem levererar med den kvalitet och leveranssäkerhet du förväntar dig?
 • Hur transporterar du kostnadseffektivt och miljöanpassat?
 • Vem ska lagerhålla komponenterna? Och hur görs det bäst?

Det här är utmaningar som vi löser varje dag.

Vi på ESMA är specialister på att optimera och kundanpassa komponenter och logistiklösningar för den svenska tillverkningsindustrin.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för en kostnadsfri konsultation.  Skärande bearbetning

  Skärande bearbetning är ett av ESMAs största verksamhetsområden. Metoden kan användas för framtagning av detaljer i de flesta förekommande material, för allt från enklare högprecisa detaljer. Läs mer »

  Fästelement

  Fästelement har varit en av grundstenarna i ESMAs verksamhet sedan starten 1951, och är fortfarande ett av våra största områden. Läs mer »

  Smide och kallomformning

  ESMA har nära samarbeten med flera olika leverantörer med olika specialistkompetenser inom smide och pressning ute i världen. Läs mer »

  Sintring och MIM

  Med sintring kan du skapa komplexa detaljer, som får sin slutliga form med liten eller ingen bearbetning. Läs mer »

  Gjutning

  Gjutningsprocessen handlar om att smälta ned ett material (oftast en metall) i en form för att få fram en färdig komponent. Läs mer »

  Stansning, bockning och fjädrar

  På ESMA arbetar vi med ett brett nätverk av producenter, som erbjuder stansade och bockade detaljer i allt från enkla klippverktyg till komplexa stora följdverktyg. Läs mer »

  Plastkomponenter

  Plast som konstruktionsmaterial har utvecklats mycket under de senaste decennierna. Idag kan plast klara både extrem kyla och hetta utan att spricka eller smälta. Läs mer »

  Vespel®

  Vespel® är en högpresterande polyimid från DuPont™, som används i applikationer där det finns friktion, slitage eller höga temperaturer. Läs mer »

  Polyuretan (PUR eller PU)

  Polyuretan, PUR eller PU som det också kallas, är ett flexibelt material med egenskaper som gör det lämpligt att använda nästan överallt. Läs mer »

  Skyddsutrustning

  På grund av den rådande situationen för sjukvården har vi på ESMA satt upp ett sortiment av personlig skyddsutrustning som kan levereras i stora kvantiteter och med kort varsel. Läs mer »