Stor efterfrågan på AMES sintrade produkter

ESMAs partner inom sinter, spanska AMES, visar god tillväxt och expanderar nu kraftigt för att möta kundernas ökade efterfrågan.

Sintrade metallkomponenter från ESMAs partner AMES

Nya anläggningar och utökad kapacitet

AMES har nyligen färdigställt en första fabrik i Kina och man bygger nu nya anläggningar i Ungern och USA. Samtidigt har flera av AMES produktionsanläggningar i Spanien fått utökad kapacitet och på den svenska marknaden driver man flera intressanta projekt inom personbilar och tunga fordon.

Sintrade lager och filter

Utöver kundspecifika mekaniska komponenter tillverkar AMES sintrade lager i brons, järn och ett flertal andra legeringar samt filter i rostfritt stål och brons. AMES sintrade lager (som går under namnet Selfoil®) finns i ett standardsortiment, men kan även anpassas efter önskade dimensioner.

I ett sintrat lager fylls porositeten i materialet med smörjmedel, vilket kan skapa en tunn film under rotation. Filmen minskar friktion och ger mindre slitage och en lägre ljudnivå.

Vi på ESMA hjälper dig gärna göra rätt komponentval och bistår tillsammans med vår partner AMES vid konstruktion av sintrade lager.

 

Har du frågor om sintring? Hör av dig till Martin Schleifstein på 031-40 90 04 eller e-posta martin.schleifstein@esma.se.

« Tillbaka till alla nyheter