Rekordsumma till Barncancerfonden

Tio månaders cykelträning och en enastående resa till Paris senare är det dags att summera årets Team Rynkeby-projekt tillsammans med TRGM Stockholms-laget som ESMA står som stolt guldsponsor till.

ESMA sponsrar Team Rynkeby Barncancerfonden 2018

Vi har tidigare berättat om Team Rynkeby – God Morgon, ett välgörenhetsprojekt där cykellag från hela Norden varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

Många ömma kroppar

“Efter tio månaders träning och insamling av pengar genom olika evenemang och sponsring från både företag och privatpersoner, cyklade Team Rynkeby Stockholm till slut in i Paris den 7 juli i somras”, berättar Leif Gabrielsson i Team Rynkeby Stockholm.

Det blev 130 mil på sju dagar, genom Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike. En ganska varm cykling med många ömma rumpor och ben, några incidenter i trafiken i Tyskland men lyckligtvis inga allvarliga skador.

“Under de tio månaderna tillsammans har teamet peppat och uppmuntrat varandra och under hela cyklingen fanns en fantastiskt positiv inställning”, säger Leif.

Rekordsumma till Barncancerfonden

I början på oktober utbröt så applåder och dånande jubel på Stortorget i Malmö, när Team Rynkeby – God Morgon lämnade över en rekordstor check på hela 34,9 miljoner kronor till Barncancerfonden. Som Barncancerfondens enskilt största enskilda bidragsgivare har Team Rynkeby – God Morgon de senaste åren stadigt ökat bidraget från 18,9 miljoner 2016, 26,7 miljoner förra året till snudd på 35 miljoner i år.

Vi på ESMA är glada att ha bidragit med en liten del av summan och ser fram emot att fler livsviktiga forskningsprojekt nu kan finansieras genom Barncancerfonden.

« Tillbaka till alla nyheter