På cykel till Paris för svårt sjuka barn

På lördag, den sista juni, startar 1 900 cyklister i lag från sex nordiska länder en gemensam cykeltur till Paris, som en del i välgörenhetsprojektet Team Rynkeby – God Morgon. ESMA är med som guldsponsor till Team Stockholm, som gjorde det sista distanspasset tillsammans häromdan och nu går in på den absoluta sluttampen i förberedelserna.

Nordiskt välgörenhetsprojekt

Cykelresan, som bär namnet Team Rynkeby – God Morgon efter att cyklister med anknytning till juiceproducenten Rynkeby Foods A/S tog sig till Paris på cykel 2002, är en del i ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

ESMA guldsponsor till Stockholmslaget

I år har projektet samlat ett rekordantal deltagare och ESMA är alltså med som guldsponsor till ett av de 48 lag som ställer kosan mot Paris; Team TR – GM Stockholm. Laget har deltagare mellan 25 och 65 år gamla och en erfaren lagledare som är med för fjärde året i rad. På lördag står de redo för start i Malmö, med ungefär 20 mils cykling om dagen i sju dagar framför sig.

Under våren har vi med spänning följt Team Rynkeby Godmorgon Stockholm och deras insamling inför årets resa, och nu ser vi fram emot att hänga med på resan på deras Facebooksida och Instagram-konto.

Stockholmsteamet 2018

Fokus på insamlingen för svårt sjuka barn

Under året tränar alltså inte bara laget för att cykla de drygt 120 milen ner till Paris. De jobbar, både individuellt och tillsammans som team, för att samla in pengar till svårt cancersjuka barn.

Teamen deltar i en mängd olika event till förmån för insamlingen. Bland annat jobbar de som funktionärer vid olika sportevenemang och arrangerar Skolloppet, där svenska skolelever i år sprungit ihop hela 6,3 miljoner till Barncancerfonden. Deltagarna finansierar allt material och hela resan själva, vilket innebär att alla pengar som samlas in oavkortat går till Barncancerfonden. Förra året samlade de svenska lagen tillsammans in hela 26 miljoner!

Svenska teamet med insamlingschecken 2017

Stöd insamlingen du också!

Hjälp till att stödja forskningen kring barncancer du med! Alla bidrag är värdefulla, oavsett om du vill donera 10, 50 eller 100 kronor. Stötta ESMAs kontakt i Stockholmsteamet, Leif Gabrielsson via den här länken eller swisha till det generella insamlingsnumret 123 614 08 91.

« Tillbaka till alla nyheter