Möt Tomas Gylfe, ny försäljningsingenjör på ESMA

Tomas Gylfe är ny försäljningsingenjör på ESMA. Sedan ett par månader är Tomas på plats på Stockholmskontoret. Vi tog chansen att ställa några frågor till honom.

Tomas Gylfe, ny försäljningsingenjör på ESMA

Hej Tomas, vem är du? Kan du berätta lite om din bakgrund?

Jag kommer närmast från ett företag där jag sålt hel- och delsystem med sensorer för tryck, nivå och flöde. Där hade jag nytta av mitt tekniska intresse och kreativitet.

Vad gör du på ESMA, hur ser dina dagar ut?

Jag arbetar som försäljningsingenjör. Just nu håller jag på att ta över en kollegas arbete, då hon snart kommer att gå i pension efter 39 år på ESMA, så det finns att göra! Jag håller även på att besöka kunder och leverantörer och ser fram mot nya projekt att jobba med.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till oss?

Det var slumpen som gjorde att jag kom i kontakt med ESMA. Jag kommer mycket väl ihåg hur jag satt i bilen på väg hem från en tjänsteresa i norra Sverige och att en föreläsare i teknisk försäljning som jag tidigare hade varit i kontakt med ringde. Det visade sig att han även jobbade med rekrytering och presenterade ESMA och den lediga tjänsten för mig. När jag sedan gjorde lite research förstod jag att på ESMA skulle jag trivas – och att det finns stora utvecklingsmöjligheter i och med den bredd ESMA representerar.

En klassisk sportfråga; hur känns det?

Det känns mycket inspirerande att bli en del av ESMA som verkligen ligger i framkant inom sina områden. ESMA är ju känt för att vara ett företag med hög kompetens och kreativitet och en bra långsiktig affärspartner, vilket jag nu får möjligheten att utveckla vidare.

Jag har varit på ESMA i två månader nu och hittills känns allt väldigt positivt. Klart över förväntan, som var högt ställd. Jag ser att man jobbar för varandra och att kunden ständigt ställs i fokus, vilket nog är en av förklaringarna till ESMAs framgång.

Du, har du någon oväntad supertalang som inte så många känner till?

Ha ha, ja det skulle vara att jag tagit poäng i VM för offshorebåtar, men fick därefter bryta då det blev ett stort hål i botten på båten. Nä, jag har inte någon supertalang, men jag gillar all form av träning – helst utomhus, sommar som vinter – när tillfälle ges.

« Tillbaka till alla nyheter