Flexibla band runt gastankarna på ny lastbilsmodell

Hur gör man tankband som anpassar sig efter gastankar med varierande storlek? Tack vare en inbyggd fjädring och ESMAs globala nätverk av leverantörer, är lösningen en högkvalitativ produkt med konkurrenskraftigt pris.

I fler och fler städer runt om i Europa förbjuds lastbilar som kör på diesel, på grund av emissionerna de släpper ut och lastbilarnas ljudnivå. Nu lanserar en av ESMAs kunder en lastbil som drivs med gas istället för diesel.

Att använda gas som drivmedel ger flera fördelar. Lastbilen går mycket tystare än motsvarande diesellastbil, vilket gör att den tillåts köra i städerna på nätterna. Den nya lastbilen får även köra i de städer som har, eller kommer att införa, dieselförbud.

Inbyggd fjädring för varierande tankstorlek

Till denna gaslastbil har ESMA fått uppdraget att leverera tankbanden, det vill säga de band som håller gastankarna på plats. Till skillnad från tankbanden på en vanlig dieseltank, som är ganska enkla, är gastankbanden en betydligt mera komplicerad produkt. Gastankens storlek varierar nämligen beroende på temperatur och fyllnadsgrad. För att tankbandet skall klara det, har det fått en inbyggd fjäderfunktion.

Komponenter från ESMAs globala nätverk med lokal montering i Sverige

Tankbanden består av ett flertal komponenter som tillverkas av ESMAs samarbetspartners runt om i världen. Sex smiden kommer från vår smidespartner Schraner i Polen, sprintar och skruvar kommer från en skruvtillverkare i Kina, distansmuttrarna från vår partner i Taiwan, brickorna från vårt eget dotterbolag E&K i Kina och fjäderpaketet levereras av vår partner Thuveprofiler som finns i Nybro. Det är även Thuveprofiler som står för bearbetningen av smidena samt monteringen av det kompletta tankbandet. Monteringen sker i samarbete med Del-ta, ett lokalt företag i Nybro och Kalmar som skapar meningsfull sysselsättning för personer som har svårt att konkurrera på arbetsmarknaden.

Tankbandet innehåller många komponenter och genom ESMAs globala nätverk av tillverkare har vi kunnat ta fram en produkt som håller ett konkurrenskraftigt pris och hög kvalitet.

« Tillbaka till alla nyheter