ESMA söker en mekanik­­intresserad entreprenörs­­själ med starkt intresse för att driva affärer

På ESMA erbjuder vi nu en spännande utmaning för dig som har erfarenhet av mekanik, elektro­­mekanik och vill jobba med affärsutveckling för några av Sveriges mest intressanta företag.

Ritningar och konstruktion på ESMA

Vi är specialister på att ta fram optimerade komponent-, system- och logistiklösningar för våra kunder inom svensk tillverknings­industri. Med hjälp av vårt breda nätverk av leverantörer och samarbetspartners världen över levererar vi special­anpassade komponent­lösningar till våra kunder, allt från små innovativa företag till stora globala koncerner, från våra kontor i Stockholm och Göteborg.

Nu söker vi en mekanikintresserad entreprenörssjäl som vill växa tillsammans med oss!

Rollen

ESMA växer stadigt och vi söker därför en driven och entusiastisk medarbetare med intresse för mekanik, elektromekanik och försäljning, med placering i Spånga eller Västra Frölunda.

Som affärs­ansvarig på ESMA är du något av en kameleont, då du har många olika roller beroende på var i ett projekt du befinner dig. Du är vårt ansikte utåt och träffar våra kunder för att lyssna av hur vi kan hjälpa dem på bästa sätt. Du ansvarar för inköp hos våra leverantörer runt om i världen, ser till att logistiken mellan leverantör och kund hanteras så effektivt som möjligt, kvalitets­säkrar produkterna och ser till att vi alltid levererar med största möjliga precision och kundnöjdhet.

Du har en relativt fri roll med stort eget ansvar, där du till stor del planerar dina dagar själv – perfekt för dig med driv och många idéer. Tjänsten innebär på sikt en del resor (runt 50–70 resdagar/år), både i Sverige och utomlands, vilket kräver att du har B-körkort.

Tjänsten som affärsansvarig är en roll att växa och utvecklas i; till en början fokuserar du på att lära känna våra kunder, leverantörer och tillverkningsprocesser och jobbar nära kollegorna för att lära dig arbetssättet. När du sedan är varm i kläderna tror vi att du på sikt kan utveckla både våra och våra kunders affärer.

Vem du är

För oss på ESMA är relationerna till kunder och leverantörer allt. Därför letar vi efter dig som är nyfiken, positiv och har lätt för att både skapa och bibehålla goda relationer. Vi tror att du har jobbat ett par år som teknisk säljare eller nyligen har avslutat din utbildning till högskoleingenjör inom maskinteknik eller industriell ekonomi.

För att trivas i rollen behöver du ha en stor dos eget driv och både tekniska och affärsmässiga förmågor. Det är också viktigt att du trivs med att jobba tillsammans med andra människor, både internt på ESMA och externt med våra leverantörer och kunder.

Som person är du målmedveten och noggrann, har ett entreprenörstänk och trivs i en internationell miljö. Du uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift. Det är också en klar fördel om du pratar tyska, eftersom flera av våra leverantörer finns i tysktalande länder.

Vilka vi är

På ESMA har vi under åren samlat unik erfarenhet och kunskap om de flesta tillverkningsmetoderna och tillverkarna på den globala komponentmarknaden. Hos oss finns kunskap inom allt från fästelement, aluminiumgjutgods och skärande bearbetning till komponenter av kompositmaterial. Vi är även duktiga på att kombinera komponenter från olika tillverkningsprocesser till kund¬anpassade system¬lösningar. Ofta kommer komponenterna från olika världsdelar och det ställer krav på att kunna jobba med olika affärs¬kulturer runt om i världen.

Vi är ett gott gäng tekniska säljare, koordinatorer, logistiker och lagerarbetare med allt från inbitna träningsmänniskor, vinkännare och golfare till magdansare, hundägare, cyklister, livsnjutare och språkvetare. Vi pratar hela femton olika språk på våra kontor, något som vi tycker både bidrar till stor insikt och en bättre förståelse för olika affärskulturer.

Vill du utvecklas inom försäljning i ett tekniskt, internationellt företag med många spännande uppdrag? Trivs du i en roll där kund- och leverantörsrelationer är en stor del av arbetet? Då ska du jobba hos oss på ESMA!

• Tjänsten finns på ESMAs kontor i Spånga, Stockholm eller i Västra Frölunda, Göteborg.
• Sista ansökningsdag är 2019-12-12, urval sker löpande.
• Skicka din ansökan på svenska med personligt brev till jobb(at)esma.se.

Har du frågor om tjänsten i Stockholm? Kontakta Lars Lüdkte på lars.ludtke(at)esma.se/070-5818470 eller John Nyman på john.nyman(at)esma.se/070-685 73 28.

För frågor om tjänsten i Göteborg, kontakta Martin Schleifstein på ms(at)esma.se eller 070-5082875.

« Tillbaka till alla nyheter