Nyheter

När idéer går i lås – Fälglås från Rimgard skyddar dina däck och fälgar

Idén till fälglåset Rimgard föddes när Lars Ivarsson – mannen bakom den svenska uppfinningen – blivit av med fälgarna på sin bil ett flertal gånger. Nu är fälglåset klass 3 godkänt av Stöldskyddsföreningen SSF och än så länge är det ingen som lyckats bryta upp låset och få med sig… Läs mer »

Så tog ESMA fram nya vändplattor för Haweka

När det tyska företaget Haweka skulle välja ny tillverkningspartner för deras vändplattor stod de inför två utmaningar. Dels behövde de höja produktionskvaliteten på sina vändplattor, dels behövde de en partner med produktion i Europa. ESMA tog sig an projektet som krävde nya tillverkningsmetoder och samordning mellan både tillverkare och konstruktörer. Läs mer »

ESMA söker försäljningsingenjör

På ESMA erbjuder vi nu en spännande utmaning för dig som trivs med ett fritt arbete där du får arbeta med att utveckla långsiktiga kundrelationer. Med din erfarenhet och ditt intresse av mekanik och elektromekanik vill hjälpa några av Sveriges mest intressanta företag att hitta lösningar. Vi är specialister på att… Läs mer »

ESMA installerar solceller för framtiden

538 stycken är de, solpanelerna som ska stå för allt från el till belysning och laddning av truckar i ESMA:s lokaler i Stockholm. Projektet är ett led i ESMA:s klimatarbete. Läs mer »

Högeffektiva, vattenbesparande munstycken – en prisad innovation

I en tid då vår planet har flera stora klimatrelaterade utmaningar är ESMA extra glada att samarbeta med innovativa bolag som svenska Altered. Företaget arbetar för att skapa den förändring de själva önskar se i världens vattenkonsumtion. Mer hållbart för alla 2016 bestämde sig… Läs mer »

ESMA tar in skyddsutrustning för att hjälpa svensk sjukvård

  Situationen för sjukvården är just nu mycket ansträngd. Behovet av skyddsutrustning är stort och vi hör dagligen larmrapporter om bristen på allt från munskydd till skyddsvisir. Vi på ESMA har därför valt att gå utanför vårt ordinarie arbete med komponentlösningar och… Läs mer »

ESMA tecknar agenturavtal med mångsidiga Liberty House Group

Sedan några år tillbaka har ESMA ett nära samarbete med Liberty House Group i Storbritannien, ett globalt företag inom aluminium, stål och avancerade tekniska produkter. Nu kan vi erbjuda flera av Libertys teknologier i Sverige. Läs mer »

Ventilrattar och ventil­handtag för snabb leverans

Glada nyheter! För att möta stor efterfrågan har ESMA inlett ett samarbete med en leverantör av ventilrattar och kan på kort tid leverera rattar i anpassat utförande. Läs mer »

Världsledande DODUCO imponerar med kunskap och bredd

Vi på ESMA är stolta över de fina samarbeten vi har med våra producenter runt i världen. Idag vill vi berätta om tyska DODUCO, vars produkter du kommer i kontakt med ganska ofta, för att inte säga varje dag. Läs mer »

Ny serie kvalitativa båtmotorlås ute på marknaden

Vi är glada att se vår kund MA Tradings nya serie båtmotorlås ute på marknaden. Läs mer om samarbetet! Läs mer »